Στο «φως» σπάνιο μετάλλιο από τους Μεσολυμπιακούς Αγώνες του 1906

Μια 65χρονη Καναδή, η Βίκυ Φιτζέραλντ από τη Νέα Σκωτία, έχει στην κατοχή της ένα σπάνιο μετάλλιο συμμετοχής από τη Μεσολυμπιάδα της Αθήνας του 1906. Το εν λόγω μετάλλιο φέρεται να είναι ένα από τα εναπομείναντα μετάλλια του 1896 στο οποίο χαράχθηκε η ημερομηνία 1906. Συγκεκριμένα, στο πίσω μέρος του αναγράφει: Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνησι 1906.

Η κυρία Φιτζέραλντ έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στον Καναδά αφού λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών του Σότσι αποκάλυψε ότι κατέχει το σπάνιο μετάλλιο με την ελληνική γραφή. Όπως εκμυστηρεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, το βρήκε όταν ήταν επτά χρονών μέσα στην τσέπη ενός παντελονιού που της έστειλε σε δέμα η θεία της Λίλιαν από τη Μασαχουσέτη. Η Βίκυ Φιτζέραλντ κράτησε 58 χρόνια το μετάλλιο στα αρχεία της, θεωρώντας πως επρόκειτο για αρχαίο νόμισμα.

Η οικογένεια των Φιτζερλαντ είχε βέβαια κατά νουν ότι μπορεί αυτό το νόμισμα να είχε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της Ελληνικής γραφής.

Η Αμερικανική Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, που διαπίστωσε την ταυτότητα του μεταλλίου της ζητάει τώρα να το δωρίσει στη συλλογή της. Η κα Φιτζέρλαντ δεν έχει δηλώσει τι θα πράξει τελικά με το μετάλλιο αν και δηλώνει ευτυχής που ξέρει πλέον τι αντιπροσωπεύει.

Πηγή: imerisia.gr