Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Τρίπολη

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου και ο Δημήτρης Παυλής βρέθηκε αμέσως μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο κατά καιρούς έχει ταλαιπωρήσει άσχημα την Τρίπολη.

Ο νέος Δήμαρχος «κληρονόμησε» ένα πρόβλημα το οποίο είναι πολύπλοκο, ενώ η λύση του δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο.

Ο Παυλής έκανε μία επιλογή, από την πρώτη στιγμή. Είπε ότι δεν θα ξαναπάει σκουπίδια στην Αγία Τριάδα. Μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει; Εκεί, έχει δημιουργηθεί μία χωματερή τεράστια, δημιουργώντας ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα και η νέα δημοτική αρχή δεν θέλει να το επιβαρύνει περαιτέρω.

Σε συνεννόηση με τον Τατούλη, αναζητήθηκε λύση και η πρώτη στη λίστα είναι μία έκταση αδειοδοτημένη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όμως, κάθε λύση έχει και τις .. δυσκολίες της. Προκύπτουν απρόοπτα προβλήματα που πολλές φορές πάνε πίσω το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει.

Στο Δημαρχείο γίνονται καθημερινά πυρετώδεις διαβουλεύσεις, συναντήσεις και διεργασίες για να «κλείσει» αυτή η υπόθεση.

Ασφαλείς προβλέψεις, δεν μπορούν να γίνουν.

Την ίδια ώρα, η πόλη γεμίζει με σκουπίδια.

Σε κάποια σημεία η κατάσταση είναι ήδη ανυπόφορη, καθώς τα σκουπίδια εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα τα αδέσποτα ζώα τραβούν τις σακούλες και ρίχνουν τα σκουπίδια στο δρόμο.

Ο κόσμος έχει αρχίσει και αναρωτιέται τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση…

Η νέα δημοτική αρχή έχει αναλάβει καθήκοντα μόλις λίγες μέρες και βρίσκεται σε διαδικασία ανεύρεσης λύσης που θα ανακουφίσει όλους μας…

Πηγή