Κάρτα μνήμης με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα

Μπορεί να μοιάζει με μια 'κανονική' κάρτα μνήμης, σαν αυτή που τοποθετούμε στις φωτογραφικές μας μηχανές, σε μέγεθος γραμματοσήμου, όμως μπορεί να χωρέσει μισό terrabyte δεδομένων, δηλαδή όσο ποσότητα data χωράει ένας μεσαίας κατηγορίας φορητός σκληρός δίσκος για υπολογιστές.

Πρόκειται για την κάρτα μνήμης SD (Secure Digital) ονόματι Extreme PRΟ SDHC/SDXC™ UHS-I, που ανέπτυξε η γνωστή εταιρεία φορητών αποθηκευτικών μέσων SanDisk και είναι η μεγαλύτερης χωρητικότητας κάρτα που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

H νέα κάρτα μνήμης, απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του video που βλέπουν τις ανάγκες τους για αποθηκευτικό χώρο να μεγαλώνουν με την έλευση του format εικόνας ύψιστης ανάλυσης 4Κ (Ultra HD), που είναι ιδιαίτερα 'βαρύ' σε μέγεθος. H τιμή της, δε, θα αγγίζει τα 800 δολάρια.

Στην ανακοίνωσή τηςη εταιρεία αναφέρει ότι κατάφερε να αυξήσει τον αποθηκευτικό χώρο στις κάρτες μνήμης SD κατά 1000% μέσα σε μία δεκαετία, αφού η πρώτη κάρτα μνήμης SD που κυκλοφόρησε το 2003, μπορούσε να αποθηκεύσει μόνο 512 Megabyte.

Πηγή: lifo.gr