Ζωολογικός κήπος προσπαθούσε επί χρόνια να ζευγαρώσει δύο αρσενικές ύαινες

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Μαρουγιάμα στο Σαπόρο της Ιαπωνίας ανακάλυψαν μετά από πολυετείς αποτυχημένες προσπάθειες να ζευγαρώσουν δύο ύαινες πως και οι δύο ήταν αρσενικές.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ζωολογικού κήπου, οι δύο στικτές ύαινες, με τα ονόματα Καμουτόρι και Κάμι, γεννήθηκαν από διαφορετικούς γονείς στον ζωολογικό κήπο Νταεζέον στη Νότια Κορέα το 2008 και το 2009 αντίστοιχα. Στη συνέχεια δωρίστηκαν στον κήπο Μαρουγιάμα στα πλαίσια των εορτασμών για την αδελφοποίηση των πόλεων Σαπόρο και Νταεζέον.

Μετά την άφιξή τους στο Μαρουγιάμα, ο Καμουτόρι αναγνωρίστηκε ως αρσενικός, αλλά ο Κάμι ως θηλυκός, και οι υπεύθυνοι του κήπου είδαν ως ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι τα δύο ζώα έπαιζαν μαζί και έδειχναν τρυφερότητα. Ωστόσο, οι σχέσεις τους πάγωσαν το 2012 και τελικά τα δύο ζώα έπρεπε να χωριστούν το 2014 λόγων συνεχόμενων καυγάδων.

Μετά το χωρισμό τους, οι υπεύθυνοι του κήπου πραγματοποίησαν ορμονικά τεστ τα οποία αποκάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα πως εντέλει και τα δύο ζώα ήταν αρσενικά. Προς υπεράσπισή τους, οι ειδικοί σημειώνουν πως το φύλο των υαινών είναι δύσκολο να προσδιοριστεί επειδή εξωτερικά τα γεννητικά όργανα των δύο φύλων έχουν ομοιότητες.

Οι στικτές ύαινες αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο επιθετικό είδος υαινών και ζουν στην υποσαχάρια Αφρική. Ο πληθυσμός τους αριθμεί τα 27 με 47 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης. Συνήθως ζουν σε αγέλες με πολύπλοκες κοινωνικές δομές που μπορούν να φτάσουν τα 100 μέλη και κυνηγάνε από κοινού είτε μόνες, τρεφόμενες συνήθως από νεκρά ή μικρά ζώα και αιγοπρόβατα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν πως στο μέλλον σκοπεύουν να αποκτήσουν μία θηλυκή ύαινα και να προσπαθήσουν να τη ζευγαρώσουν με μία από τις δύο αρσενικές ύαινες.

Πηγή: naftemporiki.gr