Έτοιμος να δώσει άδεια εκτέλεσης της απόφασης για το Δίστομο ο υπ. Δικαιοσύνης

Έτοιμος να δώσει άδεια να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε γνωστές τις προθέσεις του ήδη από χθες, μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης να επανασυσταθεί η Διακομματική Επιτροπή διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας.

«Η νομοθεσία προβλέπει ότι για να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου πρέπει να δώσει άδεια ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η άδεια πρέπει να δοθεί κι είμαι έτοιμος να τη δώσω», επανέλαβε σήμερα ο κ. Παρασκευόπουλος με δηλώσεις του στον Ant1.

Σημείωσε ακόμη ότι προηγούμενοι υπουργοί Δικαιοσύνης είτε σιωπηρά είτε με κάποιο σκεπτικό, με το οποίο -όπως είπε- ο ίδιος δεν συμφωνεί, είχαν αρνηθεί να δώσουν την άδεια.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχουν νομικές περιπλοκές σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση, σε συνέχεια της εκτέλεσης. «Θα περιμένω να λυθούν τα ζητήματα αυτά, καθώς και να υπάρξει πιθανώς μία διαπραγμάτευση με τη Γερμανία σε ό,τι αφορά, ειδικά, το θέμα αυτό της αποζημίωσης», είπε.

Σημειώνεται ότι μετά από πολύωρη συζήτηση στην Ολομέλεια η Βουλή ενέκρινε χθες ομόφωνα την πρόταση της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την επανασύσταση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Πηγή: naftemporiki.gr