Ρεκόρ… Ευρωζώνης στην απογοήτευση για τους Ελληνες

Λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους σε σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της ευρωζώνης είναι οι Ελληνες όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat ενόψει της αυριανής Διεθνούς Ημέρας Ευτυχίας.

Από την συγκριτική στατιστική ανάλυση εθνικών ερευνών προκύπτει ότι, σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10, οι Ελληνες και οι Κύπριοι προσδιορίζουν την ικανοποίησή τους από τη ζωή στο 6,2, χαμηλότερα μόνο από την Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ίδιο επίπεδο με την επίσης μνημονιακή Πορτογαλία, καθώς και την Ουγγαρία.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας με 8 βρίσκονται οι σκανδιναβικές χώρες Φινλανδία, Σουηδία και Δανία (με τις εκτός ΕΕ Νορβηγία και Ισλανδία στο 7,9).

Αναλύοντας την ελληνική… απαισιοδοξία σε ηλικιακό επίπεδο, πιο απαισιόδοξοι από όλους είναι οι συνταξιούχοι, με τις ηλικίες 65-74 στο 5,9 και τους άνω των 75 ακόμη χαμηλότερα, στο 5,5.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στις ηλικίες ως 24 ετών, που με 7 είναι στο πιο ψηλό σημείο, ενώ οι «παραγωγικές» ηλικίες είναι στη μέση: από 25-34 βρίσκονται στο 6,4, στις ηλικίες 35-49 στο 6,3, ενώ προς στο τέλος του εργασιακού βίου, από τα 50 ως τα 64, στο 6.

Πηγή: ethnos.gr