Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα Έμπολα στη Νέα Γουϊνέα

Περάσαμε στην 4η φάση της επιδημίας και ξαφνικά εκεί που όλα έδειχναν υποχώρηση τον τελευταίο μήνα παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας της Νέας Γουϊνέας.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους τα νέα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν από τον περασμένο μήνα, γεγονός που δείχνει ότι είμαστε σε μια «τέταρτη φάση» της επιδημίας μετά από την υποχώρησή της κατά τις αρχές του 2015. Η εξήγηση που δίνουν είναι ότι δεν έχει ξεπεραστεί το πρόβλμα της αντίστασης του ιού.

Ο Δρ. Ραφιού Ντιαλό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γουινέας, δήλωσε ότι υπάρχουν 91 ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στα κέντρα νοσηλείας, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σύγκριση με τα μόλις 39 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο.

Να σημειώσουμε ότι η 1η φάση της νόσου ήταν επί της ουσίας κάποια διάσπαρτα κρούσματα, στις αρχές του προηγούμενου έτους, ενώ στη συνέχεια υπήρξε μια έξαρση για να φτάσουμε από το καλοκαίρι του 2014 μετά από μεγάλο αγώνα των υγειονομικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών να έχουμε μια υποχώρηση των κρουσμάτων στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Παρόλα αυτά ο ιός δείχνει ακόμα δυνατός ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γουινέας, κ. Αλφά Κοντέ υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα υπάρξει πλήρης εξάλειψη της νόσου.

Μέχρι σήμερα 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη δυτική Αφρική και μόνο στη Λιβερία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν νέα κρούσματα. Αντίθετα η Νέα Γουινέα δεν μπορεί ακόμα να ελέγξει την επιδημία ενώ και η Σιέρα Λεόνε δεν έχει επίσης ελέγξει τον ιό.

Πηγή: naftemporiki.gr