Κλιματική αλλαγή και ΜΜΕ

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Παρίσι διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO) και την Γαλλική Μετεωρολογική Εταιρεία (Meteo et Climat) ειδική ημερίδα για τις κλιματικές αλλαγές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Συμμετείχαν σε αυτήν περισσότεροι από 100 μετεωρολόγοι από 50 χώρες που εργάζονται σε ΜΜΕ καθώς και παρουσιαστές καιρού.
Στην ημερίδα αυτή ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Μισέλ Ζαρώ τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο, που έχουν οι μετεωρολόγοι που εργάζονται σε ΜΜΕ στο καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής, που ταυτόχρονα είναι και ενημερωτικός αλλά και εκπαιδευτικός.
Οι επιστήμονες που καθημερινά εμπιστεύεται το κοινό για την πρόγνωση των επομένων ημερών αποτελούν τα καθημερινά "πρόσωπα¨ του καιρού.
Είναι προφανές ότι λόγω αυτής της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας τους, αλλά και της οικειότητας που αισθάνεται ο κόσμος για αυτούς, οι μετεωρολόγοι που παρουσιάζουν τον καιρό είναι τα ιδανικά πρόσωπα για να μιλήσουν και για το πως προβλέπεται ότι θα αλλάξει το κλίμα τις επόμενες δεκαετίες.
Ο κ. Ζαρώ κάλεσε τους μετεωρολόγους των ΜΜΕ «να συνεχίσουν να αναφέρονται στο θέμα της κλιματικής αλλαγής ως επέκταση των καθημερινών προγνώσεων τους, συνεισφέροντας έτσι αποτελεσματικά στην εκπαίδευση, την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού».

Πηγή: real.gr