Ενημέρωση μαθητών με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για τα μέτρα φύλαξης και προστασίας

Δελτίο τύπου

Στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει την 1 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού πραγματοποίησε σχετική ενημέρωση στους μαθητές του Γυμνασίου του Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας. Η παρουσίαση αφορούσε στα μέτρα φύλαξης και προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται από τους πολίτες σε όλη την διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι μεγαλύτερος.

Με στόχο την αποτελεσματική φύλαξη στην προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού, οι πέντε (5) φύλακες/επόπτες του Φορέα Διαχείρισης, εκτελoύν καθημερινώς δρομολόγια, τόσο στον ορεινό όγκο της προστατευόμενης περιοχής, όσο και στην παραλιακή ζώνη. Με δεδομένες τις παρούσες αρμοδιότητες του προσωπικού, η φύλαξη έχει κυρίως εποπτικό, προληπτικό και αποτρεπτικό χαρακτήρα και σε δεύτερο βαθμό κατασταλτικό με στόχο να αποτρέπονται οι παράνομες δραστηριότητες στην προστατευόμενη περιοχή. Επίσης, η συνέχιση και η ενίσχυση συνεργασίας του προσωπικού με τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής αποτελεί βασική προτεραιότητα του Φορέα Διαχείρισης.

Ευελπιστούμε σε μια ώριμη και αποτελεσματική συνεργασία για την αντιπυρική περίοδο με τις ενημερωτικές και προληπτικές δράσεις του Φορέα Διαχείρισης, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την συμβολή τους στην έγκαιρη αυτοοργάνωση και πρόληψη κατά των πυρκαγιών να παίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου.

Η βοήθεια του κάθε πολίτη που μπορεί να αντιληφθεί πρώτος την εκδήλωση μιας πυρκαγιάς σε αρχικό στάδιο είναι πολύτιμη, δεδομένων, τόσο της μεγάλης έκτασης της προστατευόμενης περιοχής, όσο και του πεπερασμένου εξοπλισμού και προσωπικού που ασχολείται με την επόπτευση και φύλαξη της περιοχής. Ένα έγκαιρο τηλεφώνημα στις αρμόδιες Υπηρεσίες μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή.

ΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Φορέας Διαχείρισης

Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806

 

Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr