Φόρεμα κόστους 1.2 εκατομ. δολαρίων!

Το αυθεντικό φόρεμα της Τζούντι Γκάρλαντ από την ταινία «Ο μάγος του Οζ» βγαίνει σε δημοπρασία και η τιμή πώλησής του αναμένεται να «αγγίξει» τα 1.2 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο άσπρο και μπλε ρούχο είναι ένα από τα δέκα, ίδια φορέματα που φόρεσε η Γκάρλαντ στην ταινία του 1939 (ατου βίντεο που παραθέτουμε η Γκάρλαντ τραγουδά το θρυλικό τραγούδι «Over the rainbow» από την εν λόγω ταινία).

Η Κάθριν Γουίλιαμσον, διευθύντρια στο τμήμα κειμηλίων από την βιομηχανία του θεάματος του οίκου δημοπρασιών Μπόναμς θεωρεί ότι το φόρεμα αποτελεί ένα αντικείμενο άμεσα αναγνωρίσιμο, το οποίο αποτέλεσε μέρος μιας πραγματικά κλασικής κινηματογραφικής ταινίας.

Όπως αναφέρει η Γουίλιαμσον, η Τζούντι Γκάρλαντ σίγουρα φόρεσε το ρούχο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων καθώς υπάρχουν  λεκέδες από ιδρώτα στην περιοχή του λαιμού. Κατά τα άλλα, όμως, το φόρεμα βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την Κάθριν Γουίλιαμσον, οι προσφορές θα έρθουν από όλο τον κόσμο. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Τζούντι Γκάρλαντ, μαζί με την Μέριλιν Μονρόε και την Όντρει Χέμπορν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την συλλεκτική αξία των αντικειμένων που σχετίζονται με αυτές.

Άλλα φορέματα από ταινίες του Χόλιγουντ που έχουν βγει «στο σφυρί» είναι το λευκό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε που ανέμιζε πάνω από τον εξαερισμό του μετρό στην ταινία του 1955 «Επτά χρόνια φαγούρα» και πουλήθηκε για 4.6 εκατομμύρια δολάρια, ένα ακόμα φόρεμα της Μονρό από το φιλμ «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές» έφτασε το 1.2 εκατομμύρια δολάρια ενώ αυτό που φορούσε η Όντρει Χέμπορν στο «Ωραία μου Κυρία» πουλήθηκε έναντι 3.7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις αρχές του Ιούλη, το μουσείο προς τιμήν της Τζούντι Γκάρλαντ στην πατρίδα της, την Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών έδινε ως αμοιβή ένα εκατομμύριο δολάρια σε οποιονδήποτε είχε πληροφορίες για την τοποθεσία που θα μπορούσαν να βρεθούν τα εμβληματικά κόκκινα γοβάκια που φορούσε ο χαρακτήρας της Ντόροθι Γκέιλ και τα οποία είχαν κλαπεί από το μουσείο δέκα χρόνια πριν.

Το μιούζικαλ του 1939 σε σκηνοθεσία του Βίκτορ Φλέμινγκ αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Φρανκ Μπάουμ "The Wonderful Wizard of Oz" που κυκλοφόρησε το 1900. Ήταν από τις πρώτες ταινίες που χρησιμοποίησε την πρώιμη τεχνική χρώματος Τεχνικολόρ δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Ο οίκος Μπόναμς πούλησε πέρσι για 3 εκατομμύρια δολάρια το αυθεντικό κουστούμι ενός άλλου χαρακτήρα της ίδιας ταινίας, του Δειλού Λιοντάριου Ζέκι, το οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Μπερτ Λαρ.

Πηγή: tovima.gr