Παντού θα πωλείται πλέον το ψωμί- Από τον παραγωγό η διάρκεια ζωής του γάλακτος

Παντού θα πωλείται πλέον το ψωμί, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο. Έτσι ψωμί θα μπορεί να βρει ο καταναλωτής σε κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία αλλά και σούπερ μάρκετ και όπου τηρούνται κανόνες υγιεινής.

Ανησυχία εκφράζουν όσοι έχουν μικρά πρατήρια άρτου, ότι η κίνηση και ο τζίρος τους θα μειωθούν και ίσως αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.

Όμως αλλαγές φέρνει το νέο μνημόνιο και στο εμπόριο του γάλακτος, τις οποίες δεν βλέπουν με… καλό μάτι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι και οι μικροί παραγωγοί.

Έτσι το φρέσκο γάλα που είχε μέγιστη διάρκεια ζωής 7 ημέρες τώρα θα μπορεί να μείνει στο ράφι έως και 11 ημέρες. Η διάρκεια ζωής του γάλακτος και ο καθορισμός αυτής θα γίνεται ελεύθερα από τον παραγωγό και όχι από το κράτος με βάση τη μέθοδο παστερίωσης.

Την ίδια ώρα, με σύσταση του ΟΟΣΑ έρχεται και η απελευθέρωση των εκπτώσεων, δηλαδή να έχει το δικαίωμα η κάθε επιχείρηση να κάνει εκπτώσεις όποτε επιθυμεί, χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση.

Θετικά, βλέπουν αυτή την εξέλιξη, κάποιοι έμποροι, όμως την αντίθεσή του στο μέτρο εκφράζει ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών, ο οποίος τονίζει ότι αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τα μικρά και μεσαία καταστήματα.

Πηγή: ethnos.gr