Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τις δηλώσεις, προειδοποιεί το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει με ανακοίνωσή του ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, υπενθυμίζοντας τα πρόστιμα που προβλέπονται για εκπρόθεσμη υποβολή.
Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική προθεσμία είναι η 20ή Αυγούστου (Πέμπτη) για τα νομικά πρόσωπα και η 26η Αυγούστου (επόμενη Τετάρτη) για τα φυσικά πρόσωπα.
Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητικός και έχει ήδη υποβληθεί το 84% των δηλώσεων.
«Έχουν ήδη δοθεί παρατάσεις που κάλυψαν υπαρκτές ανάγκες» αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «αναγνωρίζονται πλήρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες και ειδικά στους λογιστές, από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, είναι αναγκαίο όμως να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων».
Ως εκ τούτου υπογραμμίζει πως δεν θα δοθεί νέα παράταση και υπενθυμίζει ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις όπως πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων και προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου.

Πηγή: in.gr