Δωρεάν για τους μαθητές το πρώτο e-Δημοτικό

Τη δυνατότητα διαδικτυακής εκπαίδευσης σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου στη χώρα αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός δίνει το πρώτο και μοναδικό δωρεάν e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά».

Παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε 10.000 βιντεο-μαθήματα, που καλύπτουν την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου, σύμφωνα τις δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου, Ιωάννη Κρόκου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από φέτος μέσω της νέας υπηρεσίας «e-Δημοτικό Μελέτη», οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην καθημερινή e-τάξη, όπου ο δάσκαλος αξιοποιεί το διαδραστικό πίνακα και τη video-κάμερα προκειμένου να βρίσκεται σε προσωπική επικοινωνία με το μαθητή, να παρέχει καθοδήγηση στη μελέτη, να επιλύει απορίες, να υποβάλλει τον μαθητή σε on line διαγωνίσματα, αλλά και να επιβλέπει την ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεων μεταξύ των μαθητών, «διαδικασία που εξελίσσεται σε ένα απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο διαδικτυακό περιβάλλον».

Επίσης, μέσω της υπηρεσίας «e-Δημοτικό Special», παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο προσωπικό πλάνο μελέτης με τη συνεργασία του ειδικού συνεργάτη, του δασκάλου και των γονέων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κρόκος «δεν υποκαθιστά τα “κανονικά”σχολεία, αλλά με σεβασμό στο δύσκολο έργο του δασκάλου, στέκεται δίπλα του, με στόχο να διευκολύνει και να ενισχύσει την παραδοσιακή διδασκαλία.

Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνονται «σεμινάρια και ειδικές παρουσιάσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα, με τη συμμετοχή δασκάλων και σχολικών συμβούλων. Επιπλέον τα περιεχόμενα κάθε μαθήματος έχουν διαμορφωθεί σε ακριβή αντιστοιχία με εκείνα του σχολικού βιβλίου».

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 η ιστοσελίδα δέχθηκε έξι εκατομμύρια επισκέψεις από ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αφρική, Γερμανία, Βρετανία και πολλές άλλες χώρες.

Δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα και η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Νικόλαο Ουζούνογλου, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. Για την υλοποίηση του οράματος «εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια» εργάζεται η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, με περισσότερους από είκοσι εθελοντές δασκάλους.

Το «Αθηνά» Οικουμενικό e- Σχολείο θα συμμετάσχει στην 21η Online Educa Berlin 2015, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια για την τεχνολογία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Η διοργάνωση του συνεδρίου τελεί υπό την αιγίδα του γερμανικού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας και υποστηρίζεται από την Κομισιόν. Σε αυτό μετέχουν 2.300 επαγγελματίες της εκπαίδευσης από 100 χώρες. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η επιτάχυνση των αλλαγών στην εκπαίδευση.

Πηγή: efsyn.gr