1930, Αχιλλέας – Ένωσις Εμποροϋπαλλήλων Άργους 2-0

Η εφημερίδα «Κυνουριακόν Βήμα», του έτους 1930, περιγράφει φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων του «Αχιλλέα» Παραλίου Άστρους και της «Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων» Άργους.

Το απόκομμα της εφημερίδας μας παρέχει τις εξής πληροφορίες:

  1. Ο αγώνας έγινε σε γήπεδο του Άργους.
  2. Η ομάδα του Παραλίου Άστρους πήγε δια θαλάσσης στο Κιβέρι με τη βενζίνα «Ασπασία» των αδελφών Λουρδή και μετά με αυτοκίνητο έφτασε στο Άργος. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε οδική αρτηρία που να συνδέει τη Κυνουρία με την Αργολίδα.
  3. Η περιγραφή «Γιάμαλης της Πελοποννήσου» αντιστοιχούσε στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Γιώργο Γιάμαλη, εκείνης της εποχής, ο οποίος μεσουρανούσε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τερματοφύλακας της ομάδας του Αχιλλέα ήταν ο Κούλης Γεωργάς.
  4. Η σύνθεση της ομάδας του Αχιλλέα ήταν: 1. Κούλης Γεωργάς, 2. Γιάννης Γεωργάς, 3. Τάκης Φοίτηρης, 4. Γιώργος Αβραντίνης (Παπαγιώργης), 5. Γιάννης Χασαπογιάννης (πατέρας του Μίμη Χασαπογιάννη), 6. Δημήτρης Κωστόπουλος, 7. Σπύρος Χρυσογένης (πατέρας του Γιάννη Χρυσογένη), 8. Φικλής Καλλίτσης, 9. Μιχάλης Γεωργάς (πατέρας του Βαγγέλη Γεωργά), 10. Κώστας Κουτσογιάννης (πατέρας των αδελφών Μίμη, Γρηγόρη, Βαγγέλη κλπ), 11. Κούλης Κασίμος και 12. Γιάννης Καλλίτσης (αναπληρωματικός).
  5. Το αποτέλεσμα ήταν 2-0 υπέρ της ομάδας του Παραλίου Άστρους.