Υπεραιωνόβια συνταγή για Ξιδάτες Ελιές, από το Παράλιο Άστρος

Η παρακάτω συνταγή είναι της αείμνηστης γιαγιάς Κικής, κατοίκου Παραλίου Άστρους, την οποία είχε από τη μητέρα της, οι ελιές γίνονται πολύ νόστιμες και διατηρούνται για καιρό.

Υλικά

Ελιές = 1200* γραμμάρια

Νερό = 2 ποτήρια

Ξίδι = 1 ποτήρι

Αλάτι = 2 κουταλιές της σούπας

*Μονάδα μέτρησης ήταν η οκά εκείνη την εποχή.

Εκτέλεση

Χωρίς να τις χαράξουμε, πλένουμε καλά τις ελιές και αφού στραγγίξουν τις βάζουμε σε γυάλινο δοχείο, κατά προτίμηση. Ρίχνουμε μέσα το ξίδι το αλάτι και ακολούθως το νερό, στο τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια για να μην έρχεται το μίγμα σε επαφή με τον αέρα. Κλείνουμε καλά το δοχείο και το αφήνουμε για 3-4 μήνες περίπου, οπότε οι ελιές είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *