19 Ιανουαρίου 1961, τα χιόνια έφτασαν στη θάλασσα!!

Η φωτογραφία απεικονίζει το κεντρικό τμήμα του Παραλίου Άστρους, γύρω από το σημερινό ξενοδοχείο Astros Beach ντυμένο στα λευκά!

Μια προσεκτική παρατήρηση της φωτογραφίας θα μας πει πολλά:

1.      Το περιφραγμένο (σαν) περιβόλι! που διακρίνεται έμπροσθεν στο άνοιγμα των δύο σπιτιών ήταν το περίφημο πάρκο του Παραλίου Άστρους που κατόπιν έγινε η Γέφυρα των στεναγμών.

2.      Τα εν λόγω αναφερόμενα σπίτια είναι: α) αριστερά το σημερινό καφέ του Διονύση Σελίμου και β) δεξιά το σημερινό internet καφέ ιδιοκτησίας Λαμπίρη.

3.      Το σπίτι δεξιά αμέσως μετά το πάρκο είναι η τότε και σήμερα ιδιοκτησία Κουτσογιάννη, εκεί που είναι το ψαράδικο του Κρεμμύδα.

4.      Μπροστά από το παραπάνω αναφερόμενο σπίτι είναι ο χώρος του Ξενοδοχείου Χρυσή Ακτή (σημερινό Astros Beach) που ήταν υπό κατασκευή θεμελίων, γι’ αυτό και δεν φαίνεται.

Το επόμενο σπίτι που βλέπουμε (αριστερά) είναι το σημερινό Γενί καφέ, στη σειρά είναι το καφέ Γαλαξίας (με το χαγιάτι) και μετά το σημερινό καφέ Ιππόκερος που έχει παραμείνει όπως είχε.

5.      Ο ενδιάμεσος δρόμος που φαίνεται είναι η οδός Ζαφειρόπουλου όπου σταθμεύει ένα αυτοκίνητο, μήπως υπήρχαν και περισσότερα?

6.      Αριστερά το κιόσκι της παραλίας ήταν του Θανάση του Κασίμου μαζί με το παράπηγμα παραπάνω, που βλέπουμε ότι ο αέρας του πήρε την πρόχειρη σκεπή (τσίγκο).

7.      Τα βουνά στο βάθος είναι χιονισμένα –το έχει στρώσει για τα καλά-.

8.      Η κότα που βλέπουμε μπροστά από την ιδιοκτησία Λαμπίρη ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα εισοδήματος όλων σχεδόν των τότε οικογενειών.

Υ.Γ: Βλέποντας το τότε πάρκο και την τοποθεσία που ήταν, αναλογίζεται κάποιος το μέγεθος της εξυπνάδας!!!! να παραδοθεί δηλαδή άνευ όρων στον ΟΤΕ.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.