1978, στου «Ξαπλόπουλου»

Η φωτογραφία απεικονίζει μέλη της εκλεκτής νεολαίας του Παραλίου Άστρους να αποθανατίζονται καθήμενοι!!! επί καρεκλών και οι οποίοι είναι από αριστερά πτος τα δεξιά: 1. Τάκης Χάρβαλος, 2. Βασίλης Ρουμελιώτης, 3. Περικλής Δουζένης, 4. Γιάννης Ιωάννου, 5. Δημήτρης Ν. Νέστορας, 6. Γιάννης Κόσσυβας και 7. Θανάσης Καρράς.

Η φωτογραφία μας εκμυστηρεύεται τα εξής:

1.      Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στα καθίσματα της πλατείας του καφέ Γαλαξίας που υπάρχει και σήμερα.

2.      Η άνεση και το άπλωμα των ποδιών επί των καθισμάτων ήταν αποτέλεσμα της Α.Κ  αντίληψης λόγω ανυπαρξίας υποχρεώσεων (ας καούν τα κάρβουνα!!!).

3.      Πρέπει να ήταν διακοπές (μαθημάτων) και συγκεκριμένα του Πάσχα, η ελαφριά ενδυμασία ορισμένων είναι χαρακτηριστική.

4.      Η ατημέλητος ζωή και εμφάνιση μαρτυρά τον μαθητικό ρόλο των περισσοτέρων.

5.      Ο μύστακας του Περικλή του Δουζένη ήταν δείγμα της αποφοίτησης από τα σχολικά θρανία και της προσαρμογής στα δεδομένα της επαγγελματικής ενασχόλησης.

6.      Ο μύστακας του Δημήτρη Νέστορα ήταν παρεμπιπτόντως  μαθητικός, λόγω της φοίτησης σε σχολείο του Κλεινού Άστεως και της φιλελευθεροποίησης και χαλαρότητας των ηθών σε σχέση με τα επαρχιακά σχολεία που ήταν πιο συντηρητικά.

7.      Ο διακατεχόμενος με μεγάλο χασμουρητό Γιάννης Ιωάννου μαρτυρά το ακατάλληλο της ώρας (μεσημεριανή ραστώνη).

8.      Ο Θανάσης Καρράς έχει προσαρμόσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

9.      Ο Βασίλης Ρουμελιώτης έτρεφε κώμη μεγάλη για την μαθητική (Λυκειόπαιδος) ιδιότητα, ο γνωστός -και μη εξαιρετέος- που εκτελούσε και χρέη παιδονόμου!! καθηγητής των θρησκευτικών δεν τον είχε πάρει χαμπάρι?

10.  Ο γράφων εκτελεί χρέη Φωτοχάλια αν κρίνουμε από το αισθητικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας.

Πατήστε εδώ για να δείτε την μεγέθυνση της φωτογραφίας.