Κορονοϊός: Έφερε χαμόγελα στους… παραγωγούς σκόρδων!

Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις των ελληνικών σκόρδων, λόγω και της φημολογίας για το πόσο καλό κάνουν στην προφύλαξη από τον κορονοϊό, ενώ έμειναν στα αζήτητα τα κινέζικα σκόρδα.

Η φημολογία για τα ευεργετήματα του σκόρδου στην αντιμετώπιση του κορονοϊού εκτίναξε στα ύψη φέτος τις πωλήσεις του. Μάλιστα λόγω κορονοϊού, τα ελληνικά σκόρδα που είναι υψηλής ποιότητας κέρδισαν κατά κράτος φέτος τα κινέζικα σκόρδα που είναι πιο φθηνά και μέχρι τώρα κυριαρχούσαν στην αγορά.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Φεβρουάριο διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις σκόρδων στην ελληνική αγορά σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2019. Στη Βύσσα του Εβρου όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός, οι παραγωγοί σκόρδου είχαν κάθε λόγο να χαμογελούν. Συνήθως κάθε μήνα αυτή την περίοδο οι πωλήσεις σκόρδων του συνεταιρισμού ανέρχονταν σε 40-50 τόνους.

Το Φεβρουάριο που μας πέρασε όμως έδωσαν στην αγορά περίπου 80 τόνους σκόρδων για να καλύψουν τη ζήτηση, και μάλιστα σε υψηλές τιμές, ακόμα και πάνω από 1,5 ευρώ το κιλό, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο Αναστάσιος Γιακµολίδης, πρόεδρος του ΑΣΠΕΕ Σκόρδου Βύσσας.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.