Η διασταύρωση καρμανιόλα

«Επί τον τύπον των ήλων»: Επαναφέρουμε άρθρο που το είχαμε γράψει το 2011, πέρασαν 9 χρόνια και «μηδέν εις το πηλίκον» (πλην μικροβελτιώσεων) για τη διασταύρωση των οδικών αρτηριών Άργους-Λεωνιδίου και Άστρους-Παραλίου Άστρους, βλέπε χάρτη. Το καλοκαίρι μπήκε με φόρα, έχουμε πολύ κόσμο στη περιοχή αυτή την εποχή και όποιος διαβαίνει την προαναφερόμενη διασταύρωση «μαρτυράει!!» για να τη διαβεί.

Εισαγωγικό σημείωμα: Παραθέτουμε αυτολεξεί καίριο σχόλιο αναγνώστη-επισκέπτη του www.astrosparalio.gr από το «κυτίο παραπόνων» : –Η διασταύρωση των οδικών αρτηριών Παραλίου Άστρους-Άστρους και Άργους-Λεωνιδίου, δεν έχει φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας και είναι επικίνδυνη-.

Ο χαρακτηρισμός καρμανιόλα αποδίδει στο ακέραιο!! την επικινδυνότητα της παραπάνω αναφερόμενης διασταύρωσης.

Μία επιτόπια αυτοψία είναι ικανή να δώσει την πραγματική διάσταση του προβλήματος, όταν τα αυτοκίνητα συνωστίζονται διαγκωνιζόμενα να περάσουν την επίμαχη διασταύρωση με τον ολοένα και πιο ορατό κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα. Μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα είναι εντονότατο, αν μάλιστα ακολουθείς και τα προβλεπόμενα από τον ΚΟΚ, θα διαβείς τον Ρουβικώνα των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους του ΥΠΕΧΩΔΕ, η λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης σε έναν κόμβο για τον οποίο πληρούνται οριακά τα κυκλοφοριακά κριτήρια για την τοποθέτησή της μειώνει μεν την κυκλοφοριακή ικανότητα της διασταύρωσης αυξάνει δε την οδική ασφάλεια.  

Πρόταση: Οι εμπλεκόμενοι φορείς, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το Αστυνομικό Τμήμα Παραλίου Άστρους, να μεριμνήσουν το ταχύτερο δυνατό για την τοποθέτηση φαναριών (πράσινοκόκκινο) ρύθμισης της κυκλοφορίας στη διασταύρωση των οδικών αρτηριών: Παραλίου ΆστρουςΆστρους και ΆργουςΛεωνιδίου.