1972, ημερήσιος περίπατος

 

Η φωτογραφία απεικονίζει άρρενες μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους και οι οποίοι είναι από αριστερά προς τα δεξιά, οι εξής: Α) Κάτω σειρά: 1. Γιάννης Κουτσογιάννης, 2. Γιώργος Ιατρίδης, 3. Θανάσης Κρεμμύδας και 4. Νίκος Λουρδής. Β) Πάνω σειρά: 1. Πέτρος Χάρβαλος, 2. Σπύρος Κοράλλης, 3. Στάθης Πουλακίδας και 4. Μίμης Δουζένης.

Η φωτογραφία μας παρέχει τις εξής πληροφορίες:

1.      Είναι τραβηγμένη δίπλα από το εστιατόριο των αδελφών Παπούλια, επί της οδού Άργους, σήμερα το εν λόγω εστιατόριο δεν υπάρχει.

2.      Η χρονολόγηση έγινε κατ’ εκτίμηση της ηλικίας των εικονιζόμενων.

3.      Η φωτογραφία έχει αρίθμηση (1), γιατί υπάρχει και άλλη με το ίδιο θέμα και η οποία θα δημοσιευθεί σε εύθετο χρόνο.

4.      Οι μαθητές είχαν πάει ημερήσιο περίπατο με το Σχολείο.

5.      Η απαθανάτιση έγινε πριν την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα, με αντίπαλο άλλη ομάδα μαθητών του ιδίου Σχολείου.

6.      Ο αγώνας διεξήχθη επί της κεντρικής οδικής αρτηρίας Άργους-Παραλίου Άστρους!! Οι εικονιζόμενοι είναι ακριβώς καταμεσής του δρόμου, τότε ήταν χαλικοστρωμένος, είναι ζήτημα κατά την διάρκεια του αγώνα να πέρασε ένα αυτοκίνητο!!!

7.      Ο Στάθης Πουλακίδας ήταν παιδί αστυνομικού (χωροφύλακα) που υπηρετούσε στο Παράλιο Άστρος.

8.      Οι ποδοσφαιρικές μπάλες που κρατάν οι μαθητές στα χέρια τους, μάλλον τις είχαν κερδίσει στις γκοφρέτες.

9.      Το κοντό παντελόνι που φοράν ορισμένα παιδιά δεν δηλώνει υποχρεωτικά ότι, ήταν καλοκαίρι, τότε τα κοντά παντελόνια ήταν και χειμερινό ένδυμα.

10.  Ο φωτογράφος που απαθανάτισε το γεγονός ήταν ο Χρήστος Δαβαρούκας, ο επίσημος φωτογράφος όλων των εκδηλώσεων, για πότε μυρίζονταν ψητό!!! και κατέφθανε, καταγράφεται στα αξιοπερίεργα.  

Πατήστε εδώ για να δείτε μεγέθυνση της φωτογραφίας.