1957, ο Αχιλλέας στις «αρμύρες»

Η φωτογραφία απεικονίζει παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ποδοσφαιρικής ομάδας του «Αχιλλέα» Παραλίου Άστρους, οι οποίοι είναι από αριστερά προς τα δεξιά οι εξής: Α) Κάτω σειρά: 1. Ντίνος Λουρδής, 2. Γιώργος Χουτόπουλος, 3. Γιώργος Μαυροθαλασσίτης (τερματοφύλακας), 4. Τάκης Λουρδής και 5. Λάμπρος Χουτόπουλος. Β) Πάνω σειρά: 1. Γιώργος Χάρβαλος, 2. Βασίλης Μακρής, 3. Σπύρος Δρίκος, 4. Κώστας Μακρής, 5. Γεράσιμος Κωνσταντίνου, 6. Τάσος Θεοδώρου, 7. Νίκος Αλευρομύτης και 8. …… Ματζίκος.

Η φωτογραφία μας λέει τα εξής:

1.      Είναι τραβηγμένη στο γήπεδο Παραλίου Άστρους.

2.      Το γήπεδο ακόμα δεν είχε κατασκευαστεί στη μορφή που το ξέρουμε και ήταν στην κυριολεξία χωράφι, η περιοχή αυτή ήταν κάτω από το επίπεδο της θάλασσας και έβγαζε αλάτι, λόγω αυτού του γεγονότος την είχαν ονομάσει –αρμύρες-.

3.      Πίσω ακριβώς από τους ποδοσφαιριστές βλέπουμε τον φιλέ που έπαιζαν βόλεϊ, ναι υπήρχε βόλεϊ!!!!

4.      Στο φόντο μπορούμε να διακρίνουμε το Νησί και το κοιμητήριο.

5.      Οι εμφανίσεις δεν ήταν ομοιόμορφες, ο Γεράσιμος φορά μαύρο σορτσάκι κατά παράβαση των κανονισμών!!! οι υπόλοιποι παίκτες (εκτός του τερματοφύλακα) φορούσαν άσπρα σορτσάκια.

6.      Δεν βλέπουμε αναπληρωματικούς, που μάλλον δεν θα υπήρχαν, μπορεί και από έλλειψη παραπανίσιων στολών, υπήρχε ένδεια χρημάτων εκείνη την εποχή.

7.      Ο ….. Ματζίκος είχε έρθει εκείνη την εποχή ως υπάλληλος στο Δημόσιο Ταμείο.

8.      Ο Γιώργος Χάρβαλος μόλις είχε κρεμάσει τα παπούτσια του και ήταν νεοφώτιστος παράγοντας.

9.      Αξιοσημείωτο γεγονός ήταν, ότι υπήρχε και δερμάτινη μπάλα!!!

10.  Δεν ξέρουμε ποια ήταν η αντίπαλη ομάδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε την μεγέθυνση της φωτογραφίας.