Τα λύματα από τον βιολογικό Άργους – Ναυπλίου παρασύρονται σε όλο τον Αργολικό κόλπο

Η ρύπανση που έχει προκληθεί και συνεχίζει να προκαλείται στον Αργολικό κόλπο από την δυσλειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Άργους – Ναυπλίου λόγω και της ρίψης των λυμάτων από τα χυμοποιεία της Αργολίδας επεκτείνεται σε όλη την θαλάσσια περιοχή.

Οι εικόνες είναι από την περιοχή της παραλίας Καραθώνας στο Ναύπλιο και δείχνουν πως οι ποσότητες των ανεπεξέργαστων λυμάτων που έχουν διαφύγει στη θάλασσα παρασύρονται από τα ρεύματα και διασκορπίζονται σε όλο τον Αργολικό κόλπο.

Οι κίτρινες αποχρώσεις που είναι ευδιάκριτες στις φωτογραφίες μαρτυρούν την μεγάλη έκταση του περιβαλλοντικού προβλήματος που δημιουργείται στην Αργολίδα.

Ας ελπίσουμε οτι το έργο της αντικατάστασης του αγωγού λυμάτων που υπεγράφη χθες από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί γρήγορα, αλλά και η συνετή διαχείριση των λυμάτων των εργοστασίων χυμοποιίας μετά και την αναμενόμενη εισαγγελική παρέμβαση και την επιβολή σκληρών προστίμων, θα δώσει λύση στην οικολογική καταστροφή που συντελείται στον Αργολικό κόλπο και που αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα θα είναι δραματικά για όλους μας.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *