1965, περιμένοντας το Λεωφορείο

Η φωτογραφία απεικονίζει τέσσερις φίλους μπροστά από το σταθμό Λεωφορείων και οι οποίοι είναι από αριστερά προς τα δεξιά, οι εξής: 1. Γιάννης Α. Δουζένης, 2. Γιάννης Σακελλαράκης, 3. Νίκος Λουρδής και 4. Μιχάλης Γεωργάς.

Η φωτογραφία μας παρέχει τις εξής πληροφορίες:

1.      Είναι τραβηγμένη μπροστά από το εστιατόριο Δαλιάνη, που βρίσκεται στη κεντρική οδό Ζαφειρόπουλου, το εστιατόριο υπάρχει και σήμερα με την ίδια ιδιοκτησία.

2.      Η χρονολόγηση έγινε κατ’ εκτίμηση: α) Της ηλικίας των εικονιζόμενων, β) Από την ύπαρξη του σταθμού των λεωφορείων και γ) Από τα ρολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

3.      Για την ιστορία, ο Νίκος Λουρδής ήταν ιδιοκτήτης περιπτέρου, εκείνη την εποχή υπήρχαν δύο περίπτερα, το οποίο βρίσκονταν μπροστά από το σημερινό καφέ Ιππόκερος, σήμερα δεν υπάρχει πια.

4.      Το κτίριο που βλέπουμε στο αριστερό άκρο της φωτογραφίας, ήταν το παραπάνω αναφερόμενο εστιατόριο.

5.      Στο αμέσως επόμενο κτίριο διαβάζουμε στην επιγραφή: Σταθμός Λεωφορείων 6ον Κ.Τ.Ε.Λ. Αρκαδίας, ήταν το πρακτορείο των λεωφορείων του τόπου μας και το καφενείο του “Παπαγιώργη”.

6.      Το επόμενο παλιό κτίριο που βλέπουμε, σήμερα δεν υφίσταται με αυτή τη μορφή, στη θέση του υπάρχει νεόδμητο κτίριο ιδιοκτησίας Τάκη Δρίκου.

7.      Στο ενδιάμεσο των δύο προαναφερόμενων κτιρίων, υπήρχε και υπάρχει δρομάκι που οδηγεί στο πρακτορείο εφημερίδων.

8.      Τότε η οδός Ζαφειρόπουλου ήταν ασφαλτοστρωμένη,

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.