Η μαγεία ενός «υπόγειου» ποταμού

Ο υπόγειος ποταμός Xcaret βρίσκεται στο Κανκούν, στην ακτή της Καραϊβικής, και πιο συγκεκριμένα στη χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό.
Συνδέεται με τον πολιτισμό των Μάγια, καθώς αποτελούσε σημαντικό εμπορικό λιμάνι της εποχής και σπουδαίο διαμετακομιστικό κέντρο.

Σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές “ατραξιόν” της περιοχής, καθώς συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που επιθυμεί να διερευνήσει τα γαλαζοπράσινα νερά σε όλο το μήκος τους, μέσα από αλλεπάλληλες σπηλιές και μυστικά περάσματα.

Θαλάσσια απολιθώματα, καταβόθρες και βραχώδεις σχηματισμοί αλλά και ένας μυστηριώδης βυθός ολοκληρώνουν μια μοναδική περιπέτεια για τους λάτρεις των καταδύσεων.
Η πρόσβαση στο υπόγειο ποτάμι γίνεται μέσα από το οικολογικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, ενώ ειδικοί εκπαιδευτές συνοδεύουν τους κολυμβητές στις διαδρομές τους.

Απαραίτητα “σύνεργα”, ένα σωσίβιο και μια μάσκα για μια μοναδική περιπέτεια μέσα στα κρυστάλλινα νερά, ενώ μια στάση σε κάποιο από τα μεγάλα ανοίγματα -εν είδει παραλίας- επιβάλλεται για ένα διάλειμμα κάτω από τις ζεστές ακτίνες του ήλιου.

Πηγή: perierga.gr