Η μοναξιά των νέων: 1 στους 5 κάτω των 35 ετών έχει έναν ή κανένα φίλο

Την κοινωνική απομόνωση των νέων που επιδεινώνεται με την πανδημία του κορωνοϊού, αποτυπώνει νέα έρευνα.

Η έκθεση του Onward, με τίτλο Age of Alienation, διαπίστωσε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των νέων  ενηλίκων μεταξύ 18 και 34 ετών φαίνεται να περιορίζονται.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των κάτω των 35 ετών που λένε ότι έχουν μόνο έναν ή καθόλου στενούς φίλους τριπλασιάστηκε σε 10 χρόνια, από 7% σε 22%, δηλαδή ένας στους πέντε.

Οι νέοι μεταξύ 18 και 24 ετών είναι επίσης πιο πιθανό να μην εμπιστεύονται τους γείτονές τους (48%) παρά να τους εμπιστεύονται (35%) και τρεις φορές πιο πιθανό να μην εμπιστεύονται τους γείτονές τους από τους ανθρώπους άνω των 65 (15%).

Σύμφωνα με τους συγγραφείς της έκθεσης η εμπιστοσύνη στους γείτονες και την οικογένεια μειώθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό μεταξύ των νεότερων γενεών από τις παλαιότερες γενιές από το 2018.

«Αυτό υποδηλώνει ότι η πανδημία έχει επιδεινώσει την υπάρχουσα τάση χαμηλότερης κοινοτικής συμμετοχής μεταξύ των νέων», εξηγούν.

Το Onward χαρακτηρίζει αυτά τα στοιχεία ως «παράδοξο της αρετής», εξηγώντας πως ενώ οι νέοι ανήκουν στις πιο κοινωνικά συνειδητές γενιές της πρόσφατης ιστορίας, την ίδια στιγμή έχουν λιγότερες διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις.

Πηγή: lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *