Μελαμίνη: Χρήσιμη και επικίνδυνη

Κάνει πιο σκληρά τα έπιπλα και τα πλαστικά αλλά και τα χαρτονομίσματα του ευρώ. Οταν όμως προστίθεται – παρανόμως – στο γάλα και περνάει στον οργανισμό προκαλεί σοβαρά προβλήματα

Με δύο λόγια Είναι μια οργανική ένωση κρυσταλλική, πλούσια σε άζωτο (67%), που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία πλαστικών, στην επιπλοποιία, στις κουζίνες, στους λευκούς πίνακες, στα σύνεργα της κουζίνας, οι Κινέζοι την έβαζαν και στο γάλα αλλά τους έπιασαν.

Πηγή: tovima.gr