1953, στου «Παπαγιώργη» το καφενείο.

Η φωτογραφία απεικονίζει μία κυρία και τρεις κυρίους να αποθανατίζονται και οι οποίοι είναι από αριστερά προς τα δεξιά οι εξής: 1. Ευάγγελος Παπακωνσταντίνου, 2. Δημήτριος Παπαδάκος, 3. Σωτηρία Σακελλαράκη και 4. Γεώργιος Αβραντίνης κατά κόσμο «Παπαγιώργης».

Η φωτογραφία μας εκμυστηρεύεται τα παρακάτω:

1.      Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί μπροστά στο καφενείο ιδιοκτησίας του Γεωργίου Αβραντίνη, (σήμερα έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς και είναι κατάστημα πώλησης λουκουμάδων) που βρίσκεται απέναντι από το καφέ Γαλαξίας επί της οδού Ζαφειρόπουλου. Το καφενείο ήταν και το πρακτορείο των Λεωφορείων ΚΤΕΛ εκείνης της εποχής.

2.      Ο Ευάγγελος Παπακωνσταντίνου είχε χρηματίσει επί χρόνια γραμματέας της Κοινότητας Παραλίου Άστρους. Το πόδι που είναι ακουμπισμένο πάνω στη καρέκλα είναι από κάποιο χρόνιο κινητικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Ήταν ιδιοκτήτης της κατοικίας που βρίσκεται μετά την οικία της Ευαγγελίας Σουρλίγγα προς το Λιμάνι, σήμερα είναι ιδιοκτησία των κληρονόμων του.

3.      Πάνω στο τραπεζάκι μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα υπέροχα σερβίτσια ( η μπουκάλα και τα χαρακτηριστικά ποτήρια), τα οποία σήμερα δεν τα βρίσκει κανείς αφού υπέστησαν και αυτά μετάλλαξη από το γενικό Κιτς που κατατρύχει την εποχή μας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη μεγέθυνση της φωτογραφίας.