100χρονίτικη+ συνταγή για Μπομπότα από το Παράλιο Άστρος

Ανακαλύψαμε βιβλιάριο συνταγών σε ξεχασμένο συρτάρι σπιτιού του Παραλίου Άστρους, το οποίο χρονολογείται πριν το 1900. Δημοσιεύουμε μια συνταγή για Μπομπότα.

Υλικά

1300 γραμμάρια καλαμποκάλευρο

300 γραμμάρια ελαιόλαδο

300 γραμμάρια ζάχαρη

300 γραμμάρια σταφίδα

4 πορτοκάλια

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

300 γραμμάρια αλεύρι (σιταριού)

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

Νερό όσο πάρει

Κανέλα

Τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

*Σιρόπι αν επιθυμούμε. Οι γιαγιάδες μας την έφτιαχναν χωρίς σιρόπι και την πασπάλιζαν από πάνω με άχνη ζάχαρη.

Υ.Σ: 1 Οκά = 1,2829 κιλά, η Οκά είχε 400 Δράμια, 1 Δράμι = 3,2 γραμμάρια