Τα «παντρεμένα βράχια» της Ιαπωνίας!

Τα βράχια Meoto Iwa βρίσκονται λίγα μέτρα από την ακτή Futami στην Ιαπωνία και είναι γνωστά με την κοινή ονομασία «τα παντρεμένα βράχια». Κάθε βράχος μάλιστα έχει και μια ονομασία: Το μεγαλύτερο ονομάζεται Izanagi και είναι ο «σύζυγος», ενώ το μικρότερο λέγεται Izanami και είναι η «γυναίκα»!
Σύμφωνα με τις τοπικές θρησκευτικές αντιλήψεις οι δύο βράχοι αντιπροσωπεύουν την ένωση των δύο φύλων, ενώ συμβολίζουν το δέσιμο του ζευγαριού μέσω του σχοινιού που απλώνεται από τον έναν βράχο στον άλλον.
Ο μεγάλος βράχος φτάνει τα 9 μέτρα ενώ ο μικρός τα 3,6 και το σχοινί αντικαθίσταται τρεις φορές το χρόνο κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής. Είναι, μάλιστα, κατασκευασμένο από στελέχη ρυζιού και ζυγίζει σχεδόν 1 τόνο(!).
Το ζευγάρι των βράχων αποτελεί στην ουσία ένα ιερό για τους γάμους, ενώ δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που φέρνουν εδώ τα τάματά τους προκειμένου να ζητήσουν έναν δεμένο και ευτυχισμένο γάμο.
Πλήθος τελετών λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ πολύς κόσμος έρχεται για να τις παρακολουθήσει αλλά και για να φωτογραφίσει το… πέτρινο ζευγάρι!
Πηγή: perierga.gr