Παραλία «Μύλος» στην Εύβοια

-Φωτ. Παραλία «Μύλος» στην Εύβοια-

(Εισαγωγικό σημείωμα: Υπάρχει και στην Εύβοια «Μύλος» σε παραλία της και όπως φαίνεται στη φωτογραφία είναι μια χαρά. Ενώ ο δικός μας «Μύλος» στην Παραλία Αγίου Ανδρέα Κυνουρίας είναι 2 τρομάρες!!!)

Στα βορειοδυτικά της Εύβοιας, μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή, βρίσκεται μια ήρεμη παραλία που η ηρεμία και η γαλήνη είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό της.

Παίρνει δε την ονομασία της από τον παλιό μύλο που υπάρχει στην απαλή αμμουδιά της, μα και από το παραδοσιακό χωριό που είναι χτισμένο λίγο ψηλότερα, σε στρατηγική θέση με θέα στον Βόρειο Ευβοϊκό.

Μύλος – Γιάλτρα λοιπόν η ονομασία της παραλίας, με το ομώνυμο χωριό να αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα μέρη της Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η περιοχή πρωτοκατοικήθηκε από Αθηναίους τον 5ο π.Χ. αιώνα…συνέχεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *