
Φωτ. αρχείο: Γιάννη Κούκλη
Η φωτογραφία απεικονίζει άνδρα προερχόμενο από την «Μαύρη Ήπειρο!!» και ο-η οποία ήταν η Γεωργία Ρεκούμη, κατά κόσμον Γιωργού, ενδεδυμένη με την αποκριάτικη περιβολή της
Η εικόνα μας παρέχει τις εξής πληροφορίες:
1. Είναι τραβηγμένη σε αυτό το σημείο του ενδιάμεσου δρόμου του Νησιού, δίπλα από το Λιμεναρχείο.
2. Είναι χρονολογημένη το 1956.
3. Η Γεωργία Ρεκούμη ήταν η καρναβαλική βασίλισσα, επί χρόνια, στο Παράλιο Άστρος, τίτλος που τον είχε κερδίσει με το σπαθί της, λόγω της πολύχρονης συμμετοχής και διαμόρφωσης της παράδοσης των Διονυσιακών γιορτών του τόπου μας.
4. Η εφευρετικότητα της ήταν απαράμιλλη, εδώ, εκ των ενόντων, έχει βαφεί με φούμο παριστάνοντας τον αφρικανό. Η αναγνώριση της είναι δύσκολη για τους μη «μυημένους», την «προδίδει» μόνο το εκτόπισμα της.
5. Ήταν στο δρόμο της επιστροφής για την οικία της, η οποία ήταν παραδίπλα, μετά το πέρας των αποκριάτικων εκδηλώσεων.