Άγρια φυσική ομορφιά στο Γκραντ Κάνυον

Μπροστά στην ομορφιά του τοπίου κανείς δεν μένει ασυγκίνητος, ενώ το σημείο αποτελεί ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα του πλανήτη.
Το περίφημο Horseshoe Bend είναι ένας «μαίανδρος» από ψαμμίτη που δεσπόζει στο Γκραν Κάνυον στην Αριζόνα και περιβάλλεται από τον ποταμό Κολοράντο.
Στην ουσία πρόκειται για ένα γιγάντιο βράχο στη βάση του οποίου σχηματίζεται μία στροφή του ποταμού σε σχήμα πετάλου, ο οποίος δημιουργεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά τοπία μέσα σε ένα απόκοσμο περιβάλλον.

Συνδυάζοντας πολλά χρώματα, με το κόκκινο του ψαμμίτη, το γαλάζιο του ποταμού αλλά και το πράσινο των φυτών, η περιοχή φημίζεται για το κάλλος τη και συγκεντρώνει τα βλέμματα πλήθος θεατών αλλά και το ενδιαφέρον επισκεπτών και φωτογράφων.
Πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια υπήρχαν πολλές αμμοθίνες στην περιοχή που σκλήρυναν με τη βοήθεια του νερού σχηματίζοντας λεία στρώματα τα ψαμμίτη, τα οποία με τη σειρά τους διαβρώθηκαν από το νερό, αφήνοντας πίσω τους το τοπίο-ορόσημο που βλέπετε.

Η περιοχή είναι από τις πλέον πολυφωτογραφημένες, καθώς τα χρώματα αλλάζουν διαρκώς, με το φως του ήλιου να δημιουργεί τις ωραιότερες εικόνες πρωί και βράδυ!
ΠΗΓΗ: perierga.gr