Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο των 216 σελίδων, με το οποίο η κυβέρνηση εκπληρώνει τις απαιτήσεις των δανειστών ως αντάλλαγμα για την δόση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί.
Έπειτα από αγώνα δρόμου και μακρές διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τις 8 Αυγούστου.
Στο νομοσχέδιο σκούπα περιλαμβάνονται διατάξεις που οδηγούν σε αλλαγές του εφάπαξ για τους ένστολους καθώς όλοι οι κλάδοι πρόνοιας του ταμείου από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα υπάγονται στο καθεστώς της «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, καταργείται οριστικά η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών στις ημερήσιες οικονομικές εφημερίδες, καταργείται σειρά φόρων υπέρ τρίτων και αλλάζει ο τρόπος δήλωσης του ΦΠΑ.

Το νομοσχέδιο έχει ειδικές διατάξεις για τον αιγιαλό που αποτελούσε σημείο τριβής για τους κυβερνητικούς εταίρους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, θα προστίθενται και νέες διατάξεις από υπουργεία που δεν είχαν προλάβει να τις εντάξουν στο τελικό κείμενο.

Πηγή: topontiki.gr