Απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης σχολεία

Δεν αποκλείεται πολύ σύντομα στην ειδησεογραφία της ημέρας να ενταχθεί και η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε σχολικές μονάδες. Τα σχολεία της Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα εξαιτίας της μείωσης των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα, κονδύλια που περιορίστηκαν στο ¼ των χρημάτων που ελάμβαναν τα σχολεία μέχρι και το 2010.


«Τα χρήματα που έχουμε για να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, οι οποίες σημειωτέον είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές του 2010, δεν επαρκούν. Πολλοί Διευθυντές, όπως είχαμε πει και πριν από τις γιορτές προτίμησαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης αφήνοντας πίσω την αποπληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ , λογαριασμοί οι οποίοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν πληρωθεί» θα πει ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας Αρης Χαρμπίλας.


Ο Κίνδυνος διακοπής ρεύματος λοιπόν στα σχολεία είναι άμεσος και αναρωτιέται κανείς μέχρι που θα πρέπει να φτάσει η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας στην χώρα μας.


Σήμερα οι καθηγητές αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για να βγάλουν φωτοτυπίες στους μαθητές, οι Διευθυντές καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε θέρμανση ή ηλεκτρικό ρεύμα και οι γονείς; Φοβούνται πως και πάλι εκείνοι θα είναι που θα κληθούν για να άρουν το αδιέξοδο.


Την ίδια ώρα τα κενά παραμένουν αφού ουδείς προτίθεται να τα καλύψει και παρ ότι εκατοντάδες καθηγητών περιμένουν να εργαστούν έστω και με το καθεστώς του αναπληρωτή.


Δεν μένει λοιπόν παρά η ημέρα που θα κοπεί το ρεύμα στο πρώτο σχολείο να φτάσει…


Πηγή: arcadiaportal.gr