Ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα για: ΑΜΕΑ-ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ-ΠΑΙΔΙΑ

           

Σε μία εποχή που δείγμα πολιτισμού είναι η συμπεριφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Πολίτη γενικότερα προς τον συνάνθρωπο και ειδικά στα ΑΜΕΑ και στους ηλικιωμένους, ο Δήμος μας δείχνει? έλλειψη σεβασμού προς τις παραπάνω ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

 Εδώ και χρόνια δεν έχει μεριμνήσει ουδείς, ούτε το Τοπικό συμβούλιο ούτε ο Δήμος  για τη κατασκευή ειδικής ράμπας που να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα οι παραπάνω αναφερόμενοι πολίτες. Σημειωτέον ότι, οι ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ αυτή την περίοδο και ειδικά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο αποτελούν την πλειοψηφία των λουομένων στο Παράλιο Άστρος και τους βλέπει κανείς -ιδίοις όμμασι- να προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι!!! κατά την είσοδο ή την έξοδο από τη θάλασσα από την έλλειψη μιας υποτυπώδους ράμπας με χειραγωγούς για να ισορροπούν.

Για τα ΑΜΕΑ κυρίως η έλλειψη ράμπας σε όλο το μήκος της παραλίας κάνει αδύνατη σχεδόν την πρόσβαση στη θάλασσα.

Καλό είναι να ενδιαφερόμαστε για το παπιόσπιτο!!! και τις πάπιες!!! αλλά να μην κάνουμε τη πάπια μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που άπτεται της ποιότητας της ζωής, κυρίως των παραπάνω ευπαθών ομάδων και δείχνει το μέτρο πολιτισμού μας και πως αντιλαμβανόμαστε το Τουριστικό Προϊόν (άνθρωπο) εν κατακλείδι.

Πρότασεις:

1.      Ο Δήμος να κατασκευάσει μία τουλάχιστον -μη μόνιμη ράμπα- στην εξωτερική πλευρά του Νέου Λιμανιού του Παραλίου Άστρους για τα ΑΜΕΑ, το σημείο είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο μέχρι τη ράμπα. Δείτε εδώ το προτεινόμενο σημείο και δείτε εδώ ένα τύπο ράμπας που έχει κατασκευάσει ο Δήμος της Πάτρας.

2.      Να κατασκευαστούν επίσης 2-3 ράμπες σε όλο το μήκος της παραλίας για τα ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ άτομα. Δείτε εδώ μία έξυπνη και πολύ φτηνή!!! λύση από το Δήμο Γλυφάδας.

Υ.Γ: Ευελπιστούμε ότι ο νέος Δήμαρχος και υπό την ιατρική του ιδιότητα εμφορούμενος θα δείξει την πρέπουσα και ενδεικνυόμενη ευαισθησία για ένα τόσο σοβαρό και βαθιά ανθρώπινο θέμα.