Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο στο Παράλιο Άστρος? επιτακτική ανάγκη

                      


Εισαγωγικό σημείωμα: Επαναλαμβανόμενες υποβολές παραπόνων στο «κυτίο παραπόνων» του www.astrosparalio.gr, από φίλους που παραθέριζαν στο Παράλιο Άστρος, περί μη ικανοποιητικής εξυπηρέτησης ή καθόλου εξυπηρέτησης των αναγκών τους σε ιντερνετική επικοινωνία, μας επιβάλλουν (έμμεσα) να επαναφέρουμε άρθρο που ήδη είχαμε δημοσιεύσει –πριν αλέκτωρ λαλήσει-.


 Η Ευρυζωνικότητα αποτελεί ένα κομμάτι των σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα του Διαδικτύου και ορίζεται με την ευρεία έννοια ως το προηγμένο, εφικτό και καινοτόμο, από οικονομική και τεχνολογική άποψη, περιβάλλον για έναν εξελιγμένο πολίτη.
Πρόταση: Ένα μεγάλο βήμα πρωτοπορίας που θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Τουρισμού θα ήταν η εγκατάσταση ασύρματου (WiFi) δικτύου στο Παράλιο Άστρος, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας πρέπει να δει τα προσφερόμενα!!! προγράμματα του
Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων  στα πρότυπα π.χ του Δήμου της Αργυρούπολης.


Παράδειγμα προς μίμηση είναι Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αργυρούπολης μέσα στο πλαίσιο αυτό, εγκατέστησε ένα ασύρματο (WiFi) δίκτυο με το όνομα (τάδε), μέσω του οποίου παρέχει μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες, με πρώτη από αυτές τη γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πόλης, σε απόλυτα ανταγωνιστικές τιμές. Το Ασύρματο Δίκτυο της πόλης (τάδε) είναι ένα δίκτυο με τεχνολογία mesh πολύ υψηλών ταχυτήτων στα πρωτόκολλα 802.11 a/b/g. Στην πλήρη ανάπτυξή του υπολογίζεται πως θα είναι ικανό να εξυπηρετεί χρήστες καλύπτοντας γεωγραφικά πάνω από το 90% της πόλης.


 Παρέχει: γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς, συμμετρικά (upload/download), με το χαμηλότερο κόστος τεχνολογικού εξοπλισμού, φιλοξενία ιστοσελίδων και διαφήμιση μέσω οθονών προβολής σε σημεία της πόλης με υψηλή διελευσιμότητα.