Τρίπολη: ξεκινά το πρόγραμμα «το ποδήλατο στη ζωή μας»!

             

Τρίπολη: ξεκινά το πρόγραμμα «το ποδήλατο στη ζωή μας»!

Το πρόγραμμα «Το ποδήλατο στη ζωή μας» ξεκινά ο δήμος Τρίπολης.

Θα προηγηθεί εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κατά την διάρκεια της οποίας ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης και ο ειδικός γραμματέας Διατροφής και ‘Αθλησης Κωνσταντίνος Παταβούκας θα παραδώσουν στο δήμο Τρίπολης 50 ποδήλατα.

Η δράση αφορά την ελεύθερη χρήση από τους πολίτες της Τρίπολης ποδηλάτων, για τις μετακινήσεις του στο κέντρο της πόλης με την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων και περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης αναφέρει ότι «η δράση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη γνωριμία των πολιτών αλλά και των επισκεπτών με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Το ποδήλατο προάγεται και ως μέσον τουριστικής περιήγησης επιτρέποντας στον ποδηλάτη να απολαύσει τα αξιοθέατα και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας».

Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι «ο δήμος Τρίπολης θα καταβάλλει σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης που στηρίζουν τη χρήση του ποδήλατου ως μέσο μετακίνησης και άθλησης κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος».