Ένας θησαυρός κρυμμένος στην ελληνική φέτα.
Τεράστιες είναι οι προοπτικές για την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων που παράγουν φέτα.
Και είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η δαπάνη για κατανάλωση τυριού με την ονομασία «φέτα» είναι ύψους 1 δισ. ευρώ τον χρόνο, οι ελληνικές εξαγωγές είναι μόλις 130 εκατ. ευρώ. Και αυτό τη στιγμή που μόνο η Ελλάδα μπορεί να παράγει τυρί με την ονομασία «φέτα».
Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι μπορούν να εκμεταλλευθούν τη διεθνή ζήτηση για τυρί φέτα και αφού πιστοποιήσουν την παραγωγή τους, μπορούν -μέσα από τα κατάλληλα δίκτυα-, όπως είναι η χρήση του Διαδικτύου, να εξάγουν το προϊόν τους.
Επίσης έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο, ενώ ο νέος νόμος «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις» επιτρέπει στον παραγωγό να προχωρεί στη μεταποίηση του προϊόντος μέσα στην κτηνοτροφική μονάδα.
Πηγή: ethnos.gr