Γονείς και μαθητές μαζί στους δρόμους


Σε μια συντονισμένη κίνηση με συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμούς δρόμων, με μουσική και θεατρικά δρώμενα καλεί σήμερα γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας, με βασικό αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία.


φωτό αρχείου Η ΑΓΜΕ ορίζει το ραντεβού της διαμαρτυρίας για τις 2 το μεσημέρι και διεκδικεί να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών, να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις σχολείων, να δίνονται μικρο-γεύματα σε όλους τους μαθητές και να υπάρξει πλήρης σίτισε μαθητών ανέργων οικογενειών και να βελτιωθούν τα σχολικά κτίρια. Αρκετά είναι τα σωματεία εκπαιδευτικών που έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα για κοινή δράση με την ΑΓΜΕ.


Στη σημερινή κινητοποίηση η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά θα συμμετάσχει με συμβολική κατάληψη της Ηρώων Πολυτεχνείου και συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή. Κινητοποίηση θα γίνει επίσης στις 2 το μεσημέρι στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας καθώς και στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Πατησίων.


Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να συμμετάσχουν μαζικά ενώ και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης θα συμμετάσχει με συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία στις 12 το μεσημέρι.


Πηγή: enet.gr