Γιούνκερ: Υπάρχει κίνδυνος «κοινωνικής εξέγερσης» αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική λιτότητας


Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια «κοινωνική επανάσταση» αν δεν προσαρμόσει την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.


“Ανησυχώ πολύ για τις επερχόμενες οικονομικές εξελίξεις», είπε ο Γιούνκερ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. «Δεν αποκλείω να διατρέξουμε τον κίνδυνο να δούμε μια κοινωνική επανάσταση, μια κοινωνική εξέγερση (. . . ). Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε μια τομή μεταξύ των αναπτυξιακών πολιτικών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης», πρόσθεσε.


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται στην ΕΕ είναι υπερβολικά «άκαμπτη» και ζήτησε περισσότερη «ελαστικότητα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ