Υπολογιστής βαθμολογεί μόνος του διαγωνίσματα σπουδαστών


Λιγότερη δουλειά θα έχουν από εδώ και πέρα οι καθηγητές χάρη στη τεχνολογία.
Πλέον ένα νέο λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή, αναλαμβάνει να διορθώσει και να βαθμολογήσει μόνο του τα online διαγωνίσματα των σπουδαστών. Μάλιστα η αυτόματη διόρθωση περιλαμβάνει και το απαιτητικό μάθημα της συγγραφής δοκιμίου – έκθεσης για κάποιο θέμα.
Η μη κερδοσκοπική πλατφόρμα EdX, που δημιούργησαν τα αμερικανικά πανεπιστήμια Χάρβαρντ, ΜΙΤ και Καλιφόρνιας – Μπέρκλεϊ για να προσφέρουν online μαθήματα μέσω του διαδικτύου σε κάθε ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο, μόλις έθεσε σε λειτουργία ένα τέτοιο σύστημα, που απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο του διδακτικού προσωπικού.
Το συγκεκριμένο λογισμικό αυτόματης αξιολόγησης θα διατεθεί σύντομα στο ίντερνετ, σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό φορέα θέλει να το χρησιμοποιήσει, και θα διατίθεται δωρεάν.
Σύμφωνα με τους New York Times, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βαθμολογήσει τα γραπτά τα οποία μπορεί να είναι εκτός από σύντομες απαντήσεις σε ερωτήσεις, και δοκίμια έκθεσης.
Πλέον λοιπόν, αντί ο μαθητής να παραδώσει το τεστ στον καθηγητή του και να περιμένει ημέρες ακόμη και εβδομάδες για να δει τους βαθμούς του, χάρη στο νέο πρόγραμμα, μόλις ο σπουδαστής στείλει ηλεκτρονικά το τεστ μέσω του ίντερνετ, αμέσως θα μπορεί να μαθαίνει τη βαθμολογίας του, καθώς το γραπτό αξιολογείται χωρίς χρονοτριβή.