Σφηκοφωλιά μήκους επτά μέτρων

Μια σφηκοφωλιά μήκους επτά μέτρων βρέθηκε να έχει γεμίσει ένα δωμάτιο εγκαταλειμμένου σπιτιού στην Τενερίφη της Ισπανίας.
Το τεράστιο κυψελωτό κατασκεύασμα είναι η μεγαλύτερη σφηκοφωλιά του κόσμου, αναφέρει το
Worldrecordacademy.com.
Ανακαλύφθηκε από την αστυνομία σε ένα άδειο σπίτι στην περιοχή του Σαν Σεμπαστιάν ντε λα Γκομέρα, έπειτα από τηλεφωνήματα των ανήσυχων γειτόνων.
Οι ειδικοί που κλήθηκαν να εξετάσουν τη φωλιά εκτιμούν ότι πρόκειται για δημιούργημα ενός ξενικού είδους σφήκας που έφτασε στην Τενερίφη από την Αφρική.
Το Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη σφηκοφωλιά που έχει βρεθεί ποτέ ανήκει σήμερα σε έναν «ουρανοξύστη» εντόμων που ανακαλύφθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Η φωλιά, ύψους 3,7 μέτρων και πάχους 1,75 μέτρων, πιστεύεται ότι είχε κατασκευαστεί από γερμανικές σφήκες Vespula germanica.
Οι σφήκες που κατασκευάζουν τέτοιες αποικίες χτίζουν τη φωλιά τους από ένα υλικό που μοιάζει με παπιέ-μασιέ και αποτελείται από μασημένες ίνες ξύλου.
Πάντως, ακόμα και οι κοινωνικές σφήκες φροντίζουν η καθεμία για τα δικά της αβγά, και όχι για τα αβγά κάποιας βασίλισσας, όπως συμβαίνει στις μέλισσες και τα μυρμήγκια.
Οι κοινωνικές σφήκες κατασκευάζουν κοινές φωλιές για λόγους προστασίας των μικρών τους, συμπεριφορά που πιστεύεται ότι οδήγησε τελικά στην κλειστή κοινωνική οργάνωση των απογόνων τους, των μυρμηγκιών.