Ζητούν από εκπαιδευτικούς δηλώσεις για το αν διώκονται ποινικά


Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα κινήσεις στελεχών εκπαίδευσης για την καταγραφή των επίορκων εκπαιδευτικών. Είναι ενδεικτικό ότι ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πέλλας ζήτησε από τους δασκάλους του νομού να συμπληρώσουν σε υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86 εάν διώκονται ή δεν διώκονται ποινικά (από 1-1-2007 μέχρι σήμερα) και να τις παραδώσουν στον διευθυντή του σχολείου τους. Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) που έκανε λόγο για «δικαστικές πρακτικές που διαταράσσουν τη λειτουργία των σχολείων», τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν υπηρεσιακή υποχρέωση να συμπληρώνουν τα στοιχεία.


Χθες, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων και των καθηγητών πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο απολύσεων, αύξησης του ωραρίου, αλλά και κατάργησης οργανικών θέσεων. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό κ. Θ. Παπαθεοδώρου ο οποίος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός. Ενδεικτικά, δήλωσε ότι δεν προκύπτει θέμα απολύσεων εκπαιδευτικών και πως «το ζήτημα αφορά μόνο όσους βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση μείωσης των οργανικών θέσεων» και πως «η ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου δεν προσφέρει από μόνη της καμία λύση αφού το βασικό πρόβλημα είναι η κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού».


Σήμερα, ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ θα συμμετάσχουν με τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 11 μ.μ. για τα σχολεία του πρωινού κύκλου και ακολούθως από τις 2 μ.μ. για τα απογευματινά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.


Πηγή: imerisia.gr