Μέχρι 24 Μαΐου η κατάθεση των Ολοκληρωμένων Πλαισίων Δράσης των δήμων


Την άμεση κινητοποίηση των δημοτικών αρχών προκειμένου να κατατεθούν μέχρι 24 Μαΐου τα Ολοκληρωμένα Πλαίσια Δράσης (ΟΠΔ), ζητεί με εγκύκλιο του το υπουργείο Εσωτερικών.


Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο, οι δημοτικές αρχές θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 20 Μαΐου να έχουν ενημερώσει για το στάδιο που βρίσκεται η κατάρτιση των σχεδίων και μέχρι τις 24 Μαΐου να έχουν προχωρήσει στην κατάθεσή τους στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.


Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ.)» και να το αποστείλουν προς έλεγχο στην αρμόδια αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση).


Ειδικά για το οικονομικό έτος 2013, θα έπρεπε να έχει υποβληθεί σε διάστημα 20 ημερών από το χρόνο έγκρισης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος Δράσης ή, σε περίπτωση που αυτά έχουν ήδη εγκριθεί, από το χρόνο έναρξης ισχύος της ΚΥΑ (δηλαδή μέχρι 18-3-2013).


Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται πως με δεδομένο ότι «έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την οριζόμενη στην ανωτέρω ΚΥΑ προθεσμία» παρακαλούνται οι δήμοι να ενημερώσουν μέχρι τις 20-5-2013, σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε ως προς την υλοποίηση των προβλεπόμενων υποχρεώσεων τους που αφορούν στην κατάρτιση, ψήφιση και υποβολή του ΟΠΔ.


Επίσης θα πρέπει να μεριμνήσουν για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, διασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την αποστολή του ΟΠΔ στις οικείες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, το αργότερο μέχρι τις 24 Μαΐου 2013.