Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ


Δελτίο τύπου


Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού θα συμμετάσχει για 5η συνεχόμενη χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «Καθαρίστε την Μεσόγειο» που πραγματοποιείται από το διάστημα 01 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2013, σε διάφορες περιοχές της χώρας, υπό τον συντονισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.


Στα πλαίσια της εκστρατείας, ο Φορέας Διαχείρισης θα προβεί σε εθελοντικούς καθαρισμούς με την συμμετοχή πολιτών και μαθητών Α’ βάθμιας εκπαίδευσης της προστατευόμενης περιοχής, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 

Ημερομηνία


Τοποθεσία


Δήμος


Πέμπτη 23 Μαΐου 2013


Καρυές – Θέση Πλάτανοι Μενελάου   10:00 π.μ.


Σπάρτης


Πέμπτη 30 Μαΐου 2013


Κάτω Δολιανά  – Θέση πλησίον της γέφυρας Τάνου          09:00 π.μ.


Β. Κυνουρίας


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013


Μελιγού  – Θέση Γήπεδο Μελιγούς     09:00 π.μ.


Β. Κυνουρίας


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013


Λεωνίδιο  – Θέση Πλάκα Λεωνιδίου     09:00 π.μ.


Ν. Κυνουρίας


Ο Φορέας Διαχείρισης έχοντας υιοθετήσει ως μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του τους εθελοντικούς καθαρισμούς, συνεχίζει την προσπάθειά του για περιβαλλοντική ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, για διαχείριση των θαλάσσιων και όχι μόνο απορριμμάτων της προστατευόμενης περιοχής και για ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού. Αν και δίνουμε έμφαση στην ενεργοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας, πιστεύουμε πως οι νέοι έχουν να παίξουν μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και στη δημιουργία μιας οικολογικά βιώσιμης κοινωνίας. Γι’ αυτό προσδοκούμε και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στις παραπάνω δραστηριότητες.


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
– Ο Φορέας Διαχείρισης θα παρέχει τα απαραίτητα γάντια και σακούλες για τον καθαρισμό
– Φροντίστε να ντυθείτε αναλόγως, με άνετα και πρόχειρα ρούχα και παπούτσια
– Προστατευθείτε με καπέλο και γυαλιά ηλίου και φέρτε μαζί σας νερό!


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, Τηλ.: 27550 22021, Φαξ.: 27550 22025 αντίστοιχα , email press@fdparnonas.gr


Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού


Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας


Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής


Άστρος Αρκαδίας, 22001


Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025 


Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr