Έκθεση αρχειακού υλικού: «το Κάστρο» του Παραλίου Άστρους και η οικογένεια Ζαφειρόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση αρχειακού υλικού

«το Κάστρο» του Παραλίου Άστρους και η οικογένεια Ζαφειρόπουλου

Ως νεοσύστατος Όμιλος  Μελέτης Ιστορίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, που δραστηριοποιούμαστε στο Παράλιο Άστρος, με την επωνυμία «ΠΥΡΑΜΙΑ», διοργανώνουμε την πρώτη μας εκδήλωση σε συνέχεια της επιτυχημένης περσινής, με τους ίδιους συντελεστές, όπου είχαμε παρουσιάσει τμήμα του σημαντικού φωτογραφικού υλικού της ιστορίας του Παραλίου Άστρους.

Φέτος, εκθέτουμε αρχειακά κείμενα, όπως σώζονται στις μέρες μας, που αφορούν στη δραστηριότητα των αδελφών Ζαφειρόπουλων στην ευρύτερη περιοχή του Παραλίου Άστρους και παρέχουν σημαντικότατες πληροφορίες για τη μορφή και τη χρησιμότητα του Φρουρίου στην κορυφή του Λόφου «Νησί», στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται μια πλήρης εικόνα της ιστορίας αυτού του τόπου, τόσο στα χρόνια της επανάστασης, όσο και κατά τα πρώτα χρόνια του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους.  

Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 11 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 20:00 έως τις 23:00 καθημερινά στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους.

Το ¨κλείσιμο¨ της Έκθεσης θα γίνει με την προβολή της ταινίας «Et in Arcadia ego, Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία» και θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη Αλέκο Παπαηλιού.

pyramia@yahoo.gr