Ανοιχτό το σύστημα για παράταση των δηλώσεων με ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2

Παράταση στους φορολογούμενους των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1 και 2 έδωσε εμμέσως ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό MEGA”.
Ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι “όταν υπάρχουν προθεσμίες, υπάρχουν για να είναι εμπρόθεσμοι και κάποιοι εκπρόθεσμοι”, όμως σημείωσε πως το ηλεκτρονικό σύστημα θα δέχεται τις δηλώσεις εκείνων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2, αν και η προθεσμία για τους φορολογούμενους αυτούς έχει πλέον περάσει. “Το πώς θα εξεταστούν, θα εξεταστεί αργότερα”, τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
Ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ακόμα πως “οι εκκαθαρίσεις δε γίνονται την ίδια στιγμή” και πρόσθεσε: “Θέλουμε να δούμε όλες τις δηλώσεις, να δούμε πόσοι θα είναι εκπρόθεσμοι και πόσοι εμπρόθεσμοι. Προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση όσο πιο αργά γίνεται”.
Εξάλλου, ο κ. Θεοχάρης απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για τους φορολογούμενους των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 3 και 4, ξεκαθαρίζοντας πως “το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν έχουμε προβλήματα με το σύστημα”, τα οποία να δικαιολογούν μία τέτοια απόφαση.