Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο, την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ.,  με ελληνικές και ξένες γνωστές μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών (ΑΣΔΥΣ), που θα πλημμυρίσουν τον προαύλιο χώρο του.

Η Στρατιωτική Μουσική – που ιδρύθηκε το 1825 –  αποτέλεσε για χρόνια τον μοναδικό φορέα μουσικού πολιτισμού στην Ελλάδα με μαέστρους διεθνούς φήμης αρχιμουσικούς, όπως οι Μάγγελ, Καλομοίρης και Καίσαρης, καθώς και ανάλογους σολίστες. Σήμερα, η Στρατιωτική Μουσική Αθηνών υποστηρίζει όλες τις εκδηλώσεις του Στρατού, ενώ συμμετέχει με μεγάλη επιτυχία σε διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών στο εξωτερικό. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Λοχαγός, Μιχαήλ Χασούρης.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα – με την  είσοδο να είναι ελεύθερη από τις 9 το βράδυ-, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.