Στο σφυρί η πρώτη κατοικία..

Aπό την 1η Ιανουαρίου του 2014 μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο "τσακίστε τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα" με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Ένα λαϊκό παιδί, έντιμος άνθρωπος-από τους λίγους που διαθέτει αυτή η κυβέρνηση-είναι ο μπροστάρης του συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο της τρόικας. Ο Θανάσης Σκορδάς, γι΄αυτόν μιλάμε, έχει για είδωλό του τον Γιάννη Στουρνάρα. Ότι είναι ο Σόιμπλε για τον Στουρνάρα είναι ο Στουρνάρας για τον Σκορδά. Ένα ίνδαλμα δηλαδή. Έτσι ο Θανάσης αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο και να ξεσπιτώσει τον λαό ώστε να πέσουν οι τιμές από τα νεόδμητα τριάρια στις καλές περιοχές στα 45.000 ευρώ οροφή. Έτσι θα μπορεί και η τελευταία συνταξιούχος Ρωσίδα, Γερμανίδα και Κινέζα να έχει μεζονέτα στην Κάτω Γλυφάδα εφάμιλλη μ΄αυτή του λαϊκού παιδιού Αντώνη Ρέμου που έχασε μια περιουσία στα αποδυτήρια του Ηρακλή και τώρα κάνει αρπαχτές στο Nammos.

Στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία από τον Ιανουάριο του 2014. Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών από χρέη προς τράπεζες φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά το υπουργείο Ανάπτυξης, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.

Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.

Μυστικό σχέδιο Τρόικας-κυβέρνησης προϊόν μιας άτυπης συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι Τροικανοί μετά από 3 χρόνια στην Ελλάδα εκτιμούν ότι ο μόνος τρόπος να πέσουν οι τιμές στην ελληνική αγορά και ο φαύλος κύκλων των υπερτιμολογήσεων που στήνουν τα καρτέλ, ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων, είναι να υποστούν καθίζηση οι τιμές των ακινήτων.

Για να σας δώσουμε μια εικόνα το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί όταν η τιμή πώλησης σε νεόδμητο τριάρι 80 τ.μ στην Κάτω Γλυφάδα και στο Νέο Ψυχικό πιάσουν οροφή στις 45.000 ευρώ!

Μιλάμε για τιμές της δεκαετίας του ΄80 μια και σ΄αυτά τα επίπεδα επιδιώκουν να επιστρέψουν οι τιμές των ακινήτων κι αυτό για να συμπαρασύρουν ολόκληρη την αλυσίδα της αγοράς.

Στον συγκεκριμένο σχεδιασμό εντάσσεται και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Οι φόβοι από μια κοινωνική αναταραχή που μπορεί να προκαλέσει το μέτρο είναι έντονοι και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πλήρη επίγνωση, έχοντας στο μυαλό τους και ανάλογα παραδείγματα από την Ισπανία. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, είναι εξαιρετικά ισχυρές οι πιέσεις που δέχονται τόσο από την τρόικα όσο και από παράγοντες της αγοράς, με αποτέλεσμα να επιχειρούν ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί, καθώς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι η αγορά περιμένει το μέτρο για να τονωθεί (!)

Μιλάμε για βίαιη φτωχοποίηση η οποία θα περάσει με το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζεται ήδη μια και οι δόσεις που έχουμε να λαμβάνουμε από τους δανειστές μας ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2014.