Αυτός ο Τοίχος θα ‘ναι διαφορετικός

Ο Roger Waters, συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των Pink Floyd, επιστρέφει απόψε στις 9.30 μ.μ. στην Αθήνα (ΟΑΚΑ) με το οπτικοακουστικό του αριστούργημα, «The Wall».

Μια ιδιαίτερη παραγωγή που θα αναπαραχθεί στην ολότητά της με τη βοήθεια της πλήρους μπάντας του και η οποία περιγράφει εν πολλοίς την αποξένωση και τη μετάλλαξη του ατόμου στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, με τους υπεύθυνους παραγωγής να σημειώνουν ότι το εν λόγω υπερθέαμα θα διαφέρει κατά πολύ από το αντίστοιχο που παρουσιάστηκε το 2012.

Ο ίδιος ο Roger Waters σημειώνει χαρακτηριστικά: «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε με το "The Wall" στην Ευρώπη. Εχω επανασχεδιάσει το show ειδικά για μεγάλους συναυλιακούς χώρους.

»Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό, συγκινητικό και δραματικό από ποτέ. Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί 40 χρόνια πριν. Δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ικανοποιητικά τη συναισθηματική, μουσική και θεατρική απόδοση του έργου. Με τη βοήθεια όμως της σύγχρονης τεχνολογίας, αυτό είναι πλέον εφικτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες ο Ρ. Γουότερς εμφανίστηκε σε βίντεο για να ανακοινώσει την απόφασή του να διατεθούν εισιτήρια των 18 ευρώ για τη συναυλία του (τα εισιτήρια διατέθηκαν την Πέμπτη 25 Ιουλίου).

«Ξέρω ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην Ελλάδα τώρα. Να το κάνουμε πιο εύκολο για τους ανθρώπους, προσφέρουμε πιο φθηνά εισιτήρια για 18 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με 192 παραστάσεις και 3,3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, το «The Wall» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της rock μουσικής, με το άλμπουμ να χαρακτηρίζεται ένα από τα πιο επιδραστικά στην ιστορία της μουσικής. Η πρωτότυπη παρουσίαση του «The Wall» πραγματοποιήθηκε το 1980 μέσα από 29 εμφανίσεις στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθηση του ομώνυμου δίσκου, καθώς επίσης και στο Βερολίνο για τον εορτασμό της πτώσης του Τείχους.

Η περιοδεία του 2013 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Wembley του Λονδίνου, το Stade de France στο Παρίσι, το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, το Amsterdam Arena και το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, με το Βρετανό καλλιτέχνη να επανασχεδιάζει και να επεκτείνει την παραγωγή του σύμφωνα με τα δεδομένα των μεγάλων αυτών συναυλιακών χώρων.

Πηγή: enet.gr